Hvordan

På denne måten kan du slette kontoen din på Instagram

Vil du slette Instagram-kontoen din? Hvis du er lei av foto-appen, kan du slette eller deaktivere Instagram midlertidig. Skal du sette kontoen din på vent? Eller vil du fjerne Insta helt? Her kan du lese hvordan.

Hvordan sletter jeg Instagram-kontoen min?

  • Logg deg på nettleseren din via Instagram-siden

  • Klikk på din øverst til høyre brukernavn

  • Velge Rediger profil ved siden av profilnavnet ditt

  • Nederst på siden kan du nå velge Deaktiver kontoen min midlertidig

    Vil du slette kontoen din permanent?

    • Gå deretter til kontoslettingssiden kl Instagram.

    Hvorfor slette Instagram?

    Instagram er en populær tjeneste for sosiale medier hvor du kan dele bildene dine med andre. Hvis du ikke lenger bruker tjenesten, eller hvis du bestemmer deg for at du ikke vil ha innholdet ditt på internett tross alt, kan du midlertidig deaktivere eller slette kontoen din permanent. Les også: Hvordan sende bilder som forsvinner til Instagram.

    En annen mulig grunn til å ignorere Instagram er Instagrams morselskap: Facebook. Ikke bare bryr selskapet seg om personvernet til brukerne sine, Facebook er også regelmessig involvert i flere personvernskandaler.

    I tillegg er det lurt å stille spørsmål ved tildeling av visse rettigheter til apper på telefonen din uansett. Tidligere har slike sosiale medier-apper, inkludert Instagram, vist seg å være sårbare for hackerangrep. Check Point-etterforskere identifiserte en lekkasje som tillot folk å overta folks kontoer. På denne måten er det blant annet mulig å lese private meldinger, slette og legge ut innlegg. Lekkasjen er nå lukket, selv om den viser risikoen ved å bruke et program som Instagram

    Vil du vite hvordan du kan beskytte dine personlige data enda bedre? Ta en titt på Tech Academy Security og Privacy-kurspakken.

    Deaktiver konto

    Du trenger ikke å deaktivere kontoen din for å forhindre at visse personer ser innholdet ditt. Det er mulig å blokkere eller begrense personer via personverninnstillingene.

    Hvis du deaktiverer kontoen din, blir den skjult sammen med alle bildene, kommentarene og liker, slik at andre ikke lenger kan se dem. Innholdet slettes imidlertid ikke. Når du logger på tjenesten igjen, vil alt være synlig og tilgjengelig igjen.

    Det er ikke mulig å deaktivere kontoen din fra Instagram-appen. For å gjøre dette må du gå til Instagram-nettstedet og logge på tjenesten. Dette kan gjøres fra datamaskinen eller den mobile enheten. Klikk eller trykk på brukernavnet ditt øverst til høyre og velg Rediger profil. Velg deretter Deaktiver kontoen min midlertidig og følg instruksjonene på skjermen.

    Fjern konto

    Hvis du sletter kontoen din, blir den fullstendig og permanent slettet sammen med alle dine bilder, videoer, følgere, kommentarer og likes.

    Du kan slette kontoen din på denne Instagram-siden. Du må være pålogget for dette. Du blir spurt hvorfor du vil slette kontoen din, slik at utviklerne kan forbedre tjenesten med tilbakemeldingene dine. Du må svare på dette spørsmålet før du kan slette kontoen din. Du kan deretter trykke eller klikke på Slett kontoen min permanent.

    Hvis du vil begynne å bruke Instagram igjen senere, kan du ikke opprette en konto med samme brukernavn som før, og den gamle kontoen din kan ikke aktiveres på nytt.