Hvordan

På denne måten kan du justere undertekstene på Netflix

Vi har vært vant til filmer og serier med undertekster siden den gangen Loeki de Leeuw fremdeles var på TV. Det faktum at du også kan tilpasse undertekster av kringkastingsbilder til din egen stil og behov, har bare vært mulig siden streamingtiden. Justere Netflix undertekster? Din favoritt streamingtjeneste tilbyr også denne muligheten.

Trinn 1: Profilavhengig

Du kan justere egenskapene til undertekstene i nettleseren din samt på smarttelefonen din. Netflix-applikasjoner på din digitalbox eller smart-TV, for eksempel, tilbyr ofte ikke disse tilpasningsalternativene. Heldigvis er undertekstegenskapene knyttet til profilen din, så hvis du justerer innstillingene på smarttelefonen din eller via nettleseren din, vil de også bli justert på de andre enhetene du bruker Netflix på. Denne kunnskapen kan spare deg for mye frustrasjon og gåter - fordi det er flere innstillinger som implementeres over hele profilen.

Trinn 2: Språk

Du kan tilpasse utseendet til undertekstene på Netflix, samt språket de vises på. For å gjøre dette, logg inn på Netflix-nettstedet (eller åpne appen på smarttelefonen din) og klikk på profilnavnet øverst og deretter på Regnskap i menyen nedenfor. Bla nå helt ned og velg alternativet Språk. Så velger du språket du ønsker. Hvis filmen eller videoen er tilgjengelig på det språket du ønsker, vil dette språket velges automatisk. Hvis ikke, tar Netflix automatisk tekstingene som tilsvarer språket du ønsker.

Trinn 3: Skrift og farger

For å endre utseendet på undertekstene, gå til menyen igjen Regnskap innenfor profilen din. Denne gangen klikker du nederst Visning av undertekster (menyen på smarttelefonen din er identisk med menyen i nettleseren din). Du kan nå justere skrift og farge der tekstingene vises. I tillegg kan du justere tekststørrelsen, tildele en skygge til bokstavene i underteksten eller plassere en stolpe med en farge bak tekstingene hvis de ikke er så lette å lese. Du trenger ikke å bekymre deg for å sette noe galt, for du kan alltid klikke på Tilbakestill som standard for å gå tilbake til de opprinnelige innstillingene.