Hvordan

På denne måten kan du laste ned og slette alle Google-data

Google vet veldig mye om oss. Disse dataene brukes av Google til å tilby en personlig brukeropplevelse, men også for å kunne annonsere mer spesifikt, for eksempel. Her viser vi deg hvordan du viser, laster ned og sletter innsamlede Google-data.

Last ned Google-dataene dine

For å laste ned dataene som Google har samlet inn om deg gjennom egne produkter og tjenester, må du være på denne websiden. Logg på med Google-kontoen din og velg hvilke Google-produkter du vil arkivere. Du kan velge detaljer og alternativer per produkt ved å klikke pilen som peker nedover. klikk på Neste å fortsette til.

Nå må du velge en filtype for nedlastingen. For å sikre at filen ikke blir for stor, kan du dele arkivet. Arkivet kan deretter sendes til e-postadressen din via en nedlastningskobling, eller du kan legge til arkivet i skytjenestene Google Drive, Dropbox eller Microsoft OneDrive.

Se Google-data

Google holder styr på internettatferden og aktivitetene dine. Dette skjer for eksempel når du er logget på en app eller tjeneste med en Google-konto, både på stasjonær og smarttelefon. Eksempler på data som spores er søkene dine, hvilke videoer du så på YouTube, posisjonsloggen din og så videre.

Du kan se denne informasjonen via Min aktivitetsside. Dataene kan filtreres etter dato eller produkt, slik at du kan søke i dataene dine raskere.

Slett Google-data

Ifølge Google kan ikke disse dataene vises av tredjeparter, men noen foretrekker å bare slette dem. Du kan gjøre dette ved å klikke på Aktiviteten min side for å logge på med Google-kontoen din. Klikk på hamburgermenyen og velg Slett aktivitetpå grunnlag av. Klikk på rullegardinmenyen og velg Justert eller Ubegrenset. klikk på Foran og velg gjeldende dato. Da blir alle data slettet.

Hvis du ikke vil at Google i det hele tatt skal samle inn slike data, bør du klikke på Aktiviteten min side med Google-kontoen din og i hamburger-menyen Aktivitetsalternativer Velger. Her kan du slå av all informasjon du ikke vil dele med Google. Velg alternativet i popup-vinduet Avbryte for å deaktivere datainnsamlingen fullstendig.