Hvordan

Hvordan dele filer med Google Disk

Google Drive er Googles skytjeneste tilknyttet Gmail-kontoen din. Du kan dele filene på Drive med hvem som helst. Praktisk hvis du raskt vil dele feriebilder eller dokumenter. Vi hjelper deg med å gjøre dette raskt og effektivt.

Til å begynne med må du ha en Gmail-konto. Du kan opprette dette gratis på Google. Hvis du har en, kan du logge på Gmail. Før du kan dele filer, må du først lagre filer i skyen. Klikk på ikonet som består av ni fliser. En popup-linje åpnes og velger alternativet Kjøre.

1. Last opp filer

Den enkleste måten er å først opprette mapper før du laster opp filer. For å opprette en mappe, se øverst til venstre i menyen. klikk på Å lage og velg mappe. Navngi mappen og klikk Å lage. fordelen med mapper og den organiserte plasseringen av bilder og dokumenter er at du kan dele hele mapper samtidig.

Opprett og del knappene er ved siden av hverandre.

2. Last opp data

Feriefotoene og arbeidsdokumentene dine kan nå lastes opp. Se igjen øverst til venstre i menyen og klikk på pilen ved siden av Stasjonen min. Trykk deretter på mappen der du vil plassere dataene dine. Trykk nå pil opp som du finner i det røde ikonet ved siden av alternativet Å lage. Du kan velge å filer eller last opp hele kataloger. Velg alternativet du ønsker, og velg riktig fil. Trykk deretter på å åpne og filene dine blir lastet opp.

Følg med: ikke alle nettlesere støtter opplasting av mapper, så du må laste ned og installere Chrome eller Applet for eksempel med Mozilla Firefox.

3. Forbered deg på fildeling

Arbeidsfilene dine for kollegene dine eller feriebildene dine for venner kan deles. Du bestemmer selv hva noen kan se og gjøre. Vi vil beholde eksemplet på mappene en stund. Trykk på pilen ved siden av Stasjonen min og klikk deretter nedpilen på høyre side av mappen. Dette vises hvis du holder musen på kartet en kort stund uten å trykke på den. Velg nå Dele og gjør det igjen.

Du kan også opprette en ny mappe i en eksisterende mappe.

4. Del filer

I den åpnede menyen Delingsinnstillinger du kan kontrollere nøyaktig hvem som får tilgang til den valgte mappen. Først og fremst kan du kopiere og dele lenken som du finner nedenfor Link for å dele. Se i menyen for Privat: Bare du har tilgang og klikk bak den Endre. her kan du velge å dele filene med alle som mottar lenken fra deg, hvem som helst på nettet eller bestemte personer. Velg ditt favorittalternativ og trykk Lagre. Nederst på menyen kan du skrive inn e-postadresser under invitere folk. Alle du sender e-post vil ha tilgang til mappen din hvis du har valgt Spesifikke mennesker. Alternativet er ved siden av denne linjen Kan redigere. Hvis du ikke vil at noen andre skal fikle med dataene, klikker du på dette og endrer denne innstillingen til Kan vises. trykk Å sende og så videre Klar. Du har nå delt filene dine.

Bestem selv hva du vil dele med hvem.